Ας αγαπήσουμε την πόλη μας.Έλα κι εσύ να φτιάξουμε μια πραγματική "ουτοπία" στα δυτικά της Αθήνας με ανθρωποκεντρική ματιά.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

«Η Ρένα Δούρου έχει απόλυτο δίκιο. Οι μνημονιακοί τα μαζεύουν αλλιώς τα σκουπίδια.»

mpizas

Δήλωση του Θωμά Μπιζά, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ο περίφημος «σχεδιασμός για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του όλου συστήματος των απορριμμάτων» που λέει στην ανακοίνωση της η μονταζιέρα του ΠΑΣΟΚ και ο κύριος Σγουρός που κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση του κόμματος , δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η μεγάλη μπίζνα που έχει στηθεί μεταξύ των εργολάβων -επενδυτών και μια κάστας υπουργών, περιφερειαρχών και δημάρχων της οποίας ηγείται ο ίδιος ο κύριος Σγουρός.


Αυτή η μπίζνα για την οποία έχει δείξει ενδιαφέρον ακόμα και η ίδια η καγκελάριος κ. Μέρκελ φοβούνται μην τους χαλάσει με την εκλογή της Ρένας Δούρου και με τους αγώνες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και για αυτό τους συκοφαντούν. Όμως δεν πείθουν κανένα.
Η Ρένα η Δούρου έχει δίκιο. Οι μνημονιακοί θέλουν τους ιδιώτες να διαχειρίζονται τα σκουπίδια από την αποκομιδή ως και την τελική διάθεση για να κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών που θα πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη για δεκαετίες όπως ακριβώς έκαναν και με τις εθνικές οδούς.

Οι μνημονιακοί είναι δέσμιοι των εργολαβικών συμφερόντων .

Τα σκουπίδια είναι φυσικοί πόροι που πρέπει να προστατεύσουμε με μια εναλλακτική διαχείριση και δεν είναι πηγή κερδοφορίας για μια χούφτα επενδυτών .

Θωμάς Μπιζάς
μέλος της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

http://www.askota.gr/index.php/en/menu-epikair/menu-epik-aftodioikisi/2945-h-rena-doyrou-exei-apolyto-dikio-oi-mnhmoniakoi-ta-mazeyoun-alliws-ta-skoupidia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου