Ας αγαπήσουμε την πόλη μας.Έλα κι εσύ να φτιάξουμε μια πραγματική "ουτοπία" στα δυτικά της Αθήνας με ανθρωποκεντρική ματιά.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Για να γίνει η Περιφέρεια προπύργιο αντίστασης, αλληλεγγύης και ελπίδας

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΙΚΑΕκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Απολύσεις, Διαθεσιμότητες, Διάλυση του ΙΚΑ»
Σε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Απολύσεις, Διαθεσιμότητες, Διάλυση του ΙΚΑ», που διοργάνωσε η οργάνωση εργαζομένων ΙΚΑ του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τους Αλέξη Μητρόπουλο και Δημήτρη Στρατούλη, μετείχε η Ρένα Δούρου.

Στην παρέμβασή της τόνισε μεταξύ άλλων:
Η κυβέρνηση, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις επιταγές του μνημονίου, προχωρά με συντεταγμένο τρόπο στην ισοπέδωση και την καταστροφή κάθε είδους κοινωνικής παροχής. Είτε πρόκειται για την παιδεία. Είτε πρόκειται για την υγεία. Και βέβαια δεν είναι δύο τυχαίοι τομείς. Οι μνημονιακές πολιτικές δεν πλήττουν τυχαία τους τομείς αυτούς. Πλήττουν τη ραχοκοκαλιά κάθε κοινωνίας. Οδηγούν με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο, στην απαξίωση των δημόσιων αγαθών που είναι η παιδεία και η υγεία, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην ιδιωτικοποίησή τους.
Μπορούμε όμως να βάλουμε τέλος στην ανθρωπιστική καταστροφή. Με τις επερχόμενες τριπλές εκλογές του Μαίου έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε προπύργια αντίστασης, αλληλεγγύης και ελπίδας. Ένα από αυτά μπορεί να γίνει η Περιφέρεια Αττικής.
Οι δυνατότητες που έχει, και μέσω της χρήσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η Περιφέρεια Αττικής είναι σημαντικές. Μπορεί να παραμένουν άγνωστες, «χάρη» στην προσπάθεια της σημερινής διοίκησης να κρατήσει μακριά από κάθε δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο την Περιφέρεια Αττικής. Ωστόσο οι δυνατότητες αυτές είναι υπαρκτές.

http://www.renadourou.gr/?p=15385

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου