Ας αγαπήσουμε την πόλη μας.Έλα κι εσύ να φτιάξουμε μια πραγματική "ουτοπία" στα δυτικά της Αθήνας με ανθρωποκεντρική ματιά.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα της λίστας Νικολούδη

Πηγή : www.avgi.gr

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων καταγράφονται στη "λίστα Νικολούδη" ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΕΔΕ, καθώς στις 413 υποθέσεις που έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα περιλαμβάνονται 75 δήμαρχοι και 6 περιφερειάρχες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει επίσης να ολοκληρωθούν ταχύτατα οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, ηθικά και πολιτικά επιβεβλημένο να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παράλληλα, ζητάει τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου, αλλά και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι "ο τρόπος με τον οποίο δημοσιεύονται τα στοιχεία, αλλά και ο χρόνος -σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές- θίγουν βάναυσα και συλλήβδην όλους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης". Ως εκ τούτου, ζητάει τη δημοσιοποίηση όχι μόνον των ονομάτων των αιρετών που περιλαμβάνονται στη "λίστα Νικολούδη", αλλά και το είδος της παράβασης για την οποία κάθε αιρετός έχει συμπεριληφθεί στην εν λόγω έκθεση.
Να υπενθυμίσουμε ότι στη λίστα της Αρχής για την καταπολέμηση του "βρόμικου" χρήματος, που δημοσιοποιήθηκε χθες, περιλαμβάνονται επίσης 62 ιατροί διευθυντές νοσοκομείων του ΕΣΥ, 48 πρόεδροι ΝΠΔΔ, 37 μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 27 μέτοχοι σε εταιρείες ΜΜΕ, 22 γενικοί και ειδικοί γραμματείς ή μετακλητοί υπάλληλοι, 18 δημοσιογράφοι, 17 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εξωτερικοί φρουροί, 15 μέλη αρχών και επιτροπών, 14 εισηγητές και λοιποί επενδυτικών σχεδίων, 13 διαιτητές, πρόεδροι και μέλη επιτροπών επαγγελματικού αθλητισμού, 10 ελεγκτές δόμησης, 10 μέλη αθλητικών ομοσπονδιών, 9 επιβλέποντες μηχανικοί, 9 ιδιοκτήτες εταιρειών που είχαν σύμβαση με το Δημόσιο, 7 αγροτικά στελέχη (ΠΑΣΕΓΕΣ), 6 πρόεδροι σε πιστωτικά ιδρύματα, 6 δικαστικοί και 2 οικονομικοί επιθεωρητές.

http://syriza-aftodioikisi.blogspot.gr/2014/02/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου